Vacatures — 7

''Bij SV Land krijg ik veel verantwoordelijkheid en vertrouwen''

Hamid el Boujjoufi

Hij werkt al bijna 20 jaar bij SV Land, maar is nog lang niet klaar. Hamid El Boujjoufi geniet ervan om als Specialist Voorliggende Voorzieningen gemeenten verder te helpen. ‘Om goed te zijn in dit vak, moet je scherp alle ontwikkeling in de gaten houden.’

Toen hij jaren geleden op projectbasis bij SV Land terecht kwam, leerde Hamid een vakgebied kennen waarvoor hij nog nooit eerder oog gehad had.

‘Het fascineerde me enorm! Ik wilde steeds meer weten en uitzoeken. Niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor de organisaties waar ik aan verbonden was. Het is natuurlijk een enorme niche – voorliggende voorzieningen – maar het boeide me enorm. En nog steeds!’

Waar zit die fascinatie in?
‘Mijn vak is heel dynamisch. De wetgeving verandert om de haverklap: het verveelt nooit! Ik mag aan de slag voor verschillende gemeenten met elk hun eigen zienswijze en aanpak. De bestanden die ik onder ogen krijg, zijn heel divers. Met de ervaring die ik meebreng kan ik gemeenten helpen, maar daar komt ook wel enige creativiteit bij kijken en out-of-the-box denken.

Ik heb kennis van een gebied waar maar weinig mensen diepgaande kennis van hebben. Voor mij is het echt een uitdaging om een weinig kansrijk dossier om te kunnen vormen tot iets waar potentie in zit. Ik pak dan ook graag zaken op waar gemeenten op voorhand weinig vertrouwen in hebben. Doorgaans leidt dat dan toch tot succes.

Mijn grootste brandstof is de uiteindelijke toekenning en de tevredenheid van zowel opdrachtgevers als cliënten. Daar doe ik het voor!

Waarom werk je na 20 jaar nog steeds voor SV Land?

Los van mijn fascinatie voor het werk zelf is SV Land een goede werkgever. Ik werk samen met collega’s die elk op hun manier specialist zijn in hun vak. Ik vind het leuk om met hen te sparren en op sommige opdrachten samen te werken.

SV Land steunt mij op alle mogelijke manieren om het onderste uit de kan te halen, qua vakkennis. Ik kan zelf aangeven wat ik daarvoor nodig heb. In 2006 ben ik begonnen als mentor voor beginnende collega’s en later werd dit omgezet naar de functie van projectleider. Bij SV Land krijg ik veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat vertrouwen wordt ook regelmatig uitgesproken.

Bij SV Land hoor je het niet alleen als er iets niet goed gaat, maar ook als het wél goed gaat. Dat maakt de sfeer warm en positief. Ik ga daarom nog steeds elke dag met plezier aan de slag!